Dragilor, dacă până acum nu am știut ce înseamnă un concediu adevărat (excludem vacanța de vară din școală), ei bine, am trăit pe pielea mea unul tocmai bun! Vă rog să aveți în vedere tânăra-mi vârstă (25 de ani, da? deși după exprimarea asta, sigur par o băbuță :))) ), și scurta experiență în câmpul muncii (2 ani), din care un an am fost în concediu… dar unul medical. Așa că eram curioasă ”cum se simte”. Când m-am întors, toată lumea m-a întrebat cum a fost…răspunsul: FAAAAAAAIN! 😀
În scurtele mele călătorii anterioare mereu am fost preocupată să nu stau locului, să explorez, să descopăr lucruri noi. De data asta singurul scop a fost să mă duc într-un loc frumos și relaxant, unde să nu-mi bat capul cu ce să fac. Am aruncat această responsabilitate pe umerii Christian Tour și am scăpat. Pot să spun că, personal, sunt foarte mulțumită de serviciile lor, și eu și #mamiturista (pentru cei care mi-ați urmărit postările) am fost satisfăcute.
Un pic despre Zakynthos, fiind prima oară pentru mine în Grecia insulară… e o insulă din Marea Ionică (nu Mediterană, cum s-ar putea crede, cu toate că are un climat mediteranean), a treia ca mărime din zona asta după Kefalonia și Corfu. Sunt mai multe plaje aici, inclusiv faimoasa plajă Navagio, despre care o să vă povestesc mai încolo – pentru că nu sunt capabilă să cuprind într-un singur articol tot ce vreau să subliniez. Poate și datorită intervențiilor de gen, dar vom lăsa asta să treacă. Noi am stat în zona ”Tvilisi”, aproape de orașul Zakynthos, zonă pe care de altfel o și recomand. Insula este cu relief stâncos (zici că sunt la ora de geografie :))) ), cu ape albastre de zici că eram într-un vis, dar şi cu plaje bune (nu cele mai bune, dar cu nisip fin, asta e important), cu măslini, portocali, şi lămâi peste tot, o vegetație bogată şi o atmosferă faină de vacanță!
Mă felicit pentru decizia de a merge în mijlocul lunii iunie, pentru că nu voiam să prindem căldurile acelea unde să ne topim pe plajă și vremea a fost perfectă. Un pic cu mult vânt după-masa, și ca o consecință, valuri mai mari, dar asta nu a reprezentat o problemă. Așadar, cred că lunile iunie și septembrie/octombrie, poate chiar sfârșit de august sunt ideale pentru vacanțele în Grecia din punct de vedere al căldurii. Un alt motiv a fost că nu voiam să prindem sezonul turistic masiv, ca să mă enervez cât mai puțin pe plajă. 😛 Ceea ce a și fost cazul!
Nu a vorbit nimeni română cu mine la restaurante, nu am pățit să aud muzică românească, deci toate stereotipurile de gen pe care mi le-au mai zis alți oameni nu s-au aplicat. 🙂 Am avut români cu noi – am zburat cu charter prin Blue Air – dar au fost răspândiți prin stațiune și totul a fost ok. Nu am mers acolo ca să întâlnim doar români, chiar nu, majoritatea turiștilor (în perioada asta) erau britanici și olandezi. Ca alt detaliu tehnic, nu am avut decât micul dejun asigurat la hotel, și asta ne-a convenit pentru că am vrut să încercăm diverse tipuri de mâncare de la tavernele de-acolo (comparativ, unii români de la all-inclusive s-au plâns de opțiunile lor. Mă rog.).
Am stat la Balcony Hotel și ne-a plăcut foarte mult – e un hotel situat chiar pe un colț de stâncă pietroasă, cu vederea înspre mare din oricare camere. Era o plăcere să deschidem ușa balconului în fiecare dimineață și să vedem albastrul strălucitor al mării, sau să luăm micul dejun în grădină și să fim martorele unei priveliști savuroase, precum mâncarea! Drumul către plajă se făcea coborând niște scări de lângă hotel, însă noi am preferat să mergem cam 1 km – 1.5 km (în funcție de locul de pe plajă unde stăteam) pe drumul principal ca să facem ceva mișcare. Pentru mine, faptul că nu am ieșit din hotel direct pe plajă a fost un avantaj al activității fizice. 🙂 Oamenii de la hotel au fost foaaarte amabili, ospitalieri, mereu zâmbitori, gata să ajute – ca şi toți grecii pe care i-am întâlnit.
Legat de partea financiară – după cum spuneam, noi am rezervat prin Christian Tour în Februarie, și am plătit eșalonat toată suma până la sfârșit de mai (600 euro de persoană, ce includea zborul, micul-dejun la hotel, transferul de la aeroport). Totul a mers conform ”planului”, și nu am avut nici o problemă. Ne-au așteptat cei de la agenție în aeroport, am fost direcționați către microbuze, am primit niște foi de bun-venit și câteva informații … repet, nu mă pot declara nemulțumită deloc. Cred că oamenii care chiar vor să găsească nod în papură vor găsi, dar eu cel puțin n-am vrut să caut (mai ales dacă nu era esențial) și ca atare m-am bucurat de tot.
Nu m-am stresat cu nimic, dar despre sentimente si lucruri mai poetice vă spun în alt articol. 🙂 Dacă aveți întrebări din punct de vedere organizatoric, poate ştiu să răspund. Între timp, admirați pozele si să ştiti că am postat destul de mult şi pe contul meu de Instagram. 🙂