Despre Murmur Festival, Cetatea Făgăraș

Dragilor, dragilor! Ziceți și voi: nu-i așa ce cuvânt frumos e ”murmur”? Mă unge pe suflet, zău! Cred că există o serie întreagă de cuvinte duioase, calde, care sună frumos în limba română, și care, în cazul de față, reprezintă mai mult decât un cuvânt. Departe de a fi o tradiționalistă în adevăratul sens al cuvântului, apreciez evenimentele din țară care promovează meșteșuguri artizanale, arta mioritică, locurile mai puțin ”populare”, dar cu o tentă de actualitate.

Despre Murmur Festival 2017 vreau să vă zic o vorbă, și anume că vara asta … am planuri!! Ce ziceți de un festival de muzică underground, electronică și rock alternativ, cu standuri de mâncare atât locală, cât și modernă (burgers, anyone?), ateliere cu artiști de-ai locului, cu zonă de campat, între 28 și 30 iulie, toate acestea într-un loc de poveste: Cetatea Făgăraș?

Murmur - Location

Mie mi-a surâs ideea de cum am văzut descrierea și cât de fain arată prezentarea lor, așa că m-am decis nu doar să mă duc, m-am și înscris să fiu voluntară! Și ce credeți? Chiar sunt! Unul din rolurile mele principale va fi – ghiciți ciupercă ce-i – să mă ocup de partea eco a festivalului. Adică să fiu gunoieră, mai bine zis, pentru că, știți voi, sustenabilitate, ecologie, în spiritul meu și al părții ”verzi” din blogul meu. De când am fost voluntară la festivalul Plai din Timișoara, nu m-am mai ocupat să mă implic în asemenea evenimente, dar oricând e o ocazie bună să contribui la ceva. 🙂

O parte din artiștii (nu numai români, e drept) din cadrul Murmur Festival includ Cred Că Sunt Extraterestru, Jurjak, Toulouse Lautrec, CTC, The Kryptonite Sparks, Ada Kaleh, Radu Mirica, Toygun, De la Munte, și alții. Altceva ce să vă mai zic? Faptul că locația e Cetatea Făgăraș mi se pare, spus verde-n față, BLANĂ! Nu am mai fost niciodată acolo, dar hey, n-au intrat zilele-n sac! E un loc istoric, vechi (de prin anii 1500), o fostă fortăreață militară, acum muzeu, și locație, iată, pentru un eveniment interesant.

Puteți găsi mai multe informații pe Facebook și website, și vă puteți achiziționa biletele și pe livetickets sau eventim. Sugerez să-i urmăriți și pe Instagram, că-s faini! 🙂 Așa că vă aștept la Murmur Festival pentru un festival autentic românesc, pitoresc, cu gust de aventură și vară pe bune!

P.S. În Făgăraș se poate ajunge cu trenul! 🙂

murmur_2

4 comentarii

  1. Mi-a atras și mie atenția denumirea festivalului, îl tot văd de o vreme și pe cuvânt că de fiecare dată mă gândesc și eu la fel, că ce frumos și autentic sună „murmur” 🙂
    Ce fain că te-ai mobilizat așa în stil eco să participi ca voluntar! 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s