Gardienii Galaxiei 2, Budapesta, și Zouk

Ce legătură poate exista oare între filmul Guardians of the Galaxy 2, Budapesta, și zouk? Misterul vi-l deslușesc acușica, deoarece vreau să vă leg o frumoasă poveste despre … dans. 🙂 Desigur. Un dans de articol cu 3 elemente.

Am așteptat entuziasmată filmul Guardians of the Galaxy 2 și nu am fost dezamăgită – v-am mai spus în câteva ocazii că îmi plac filmele cu supereroi și mai ales adaptate după benzile desenate (chiar dacă unele o dau în bară, vezi Batman vs Superman). Ce e special la acest film, din punctul meu de vedere, e coloana sonoară, ce readuce în atenția noastră piese vechi și faine, oldies but goldies, muzica jucând un rol important și în firul narativ – Star-Lord (Chris Pratt), personajul principal, are un Walkman unde ascultă tot felul de melodii, un mix cu titlul de Awesome Mix Vol 1. și 2, în cazul celui de-al doilea film, și pe care și dansează el așa un pic șod.

Bine, toate personajele din Guardians of the Galaxy sunt ciudățele, dar și foarte amuzante, se potrivesc ca nuca-n perete, vorba vine, dar cum necum, fac o echipă faină. Printre ei, personajul Drax se remarcă printr-o gură spartă, o onestitate brutală, dar și un suflet bun. La un moment dat, Drax îi spune ceva lui Star-lord, o vorbă de duh menită să fie ca un sfat despre relații. Deși contextual, Drax își cam bate un pic joc de Star-Lord, fraza e totuși serioasă: ”În Universul acesta sunt 2 tipuri de ființe: cele care dansează, și cele care nu.” Drax se referea la faptul că, uneori, nu toți oamenii pe care îi credem potriviți pentru noi, chiar și sunt. Unii sunt dansatori, alții nu.

Eh, în Universul acesta, eu sunt o dansatoare. Îmi place muzica, îmi place să mă mișc, să mă simt conectată la ritm, la versuri, și de aceea, în afară de zumba pe care o practic pentru fitness, dansez zouk de drag și de frumos. V-am mai povestit și cu alte ocazii ce e zouk-ul și provocările cu care a venit pentru mine – un dans brazilian de pereche, sexy, senzual, care reliefează în alt fel femeia din mine. Așa că am fost la Budapesta week-end-ul acesta la un festival de zouk: Zouk Fever Budapest.

E simpatic că pe lângă comunitatea din Timișoara, Cluj, și București, instructorii noștri și chiar unii dansatori (eu sunt prea novice) sunt conectați cu o grămadă de alții de prin alte locuri, Ungaria, Austria, Cehia, și așa mai departe. Așadar … Budapesta. Am mai fost la Budapesta de 2 ori, dar cred că e prima oară când o văd cu alți ochi.

20170507_192713

Pe lângă festivalul în sine, care a fost minunat, și unde am dansat până dimineața, 3 nopți la rând, și am avut cursuri cu diverși instructori în timpul zilei, am avut ocazia să mă și plimb un pic prin Budapesta în sine. WOW! Ce frumoasă e Budapesta! 🙂 Și nu vă imaginați că am fost iar turistă, pentru că nu am vizitat nici un obiectiv în sine, pur și simplu m-am plimbat, și m-am oprit cu colegii în diverse locuri să mâncăm.

Cred că în tot acest timp am subestimat grav potențialul orașului, și e păcat, că doar e la o aruncătură de băț de Timișoara. Tipul la care ne cazasem ne-a și explicat că în ultimul an, Budapesta a fost inundată de turiști, și toate locurile de cazare sunt pline. Nu mă mir, la ce cosmopolit e orașul, cu locuri frumoase sau cool, așa tinerești, moderne, cu mâncare bună, cu o atmosferă de capitală vie. Îmi propun să merg mai des, când am ocazia, pentru că merită! 🙂

20170507_192032

Și așa cu dansul, dansatorii, magia Budapestei, dansul din mine, focul, părul roșcat, transpirația, zborul, Universul … muzica. Sufletul meu e unul dansator, și așa mă bucur că îi împlinesc potențialul învățând și făcând cât mai multe. Și să ne înțelegem: nu dansez de profesie, și nu o să fac asta niciodată. E doar o altă parte importantă a cine sunt eu în lumea asta. Indiferent că e zouk, zumba, sau altceva, e vorba doar de dans, de mișcare, de ritm, conexiune. Nu pot fără dans. 🙂

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s