21 de întrebări cu Dani

Astăzi vreau să vă introduc într-un exercițiu de ”self-awareness” prin niște întrebări la care eu însămi voi răspunde, culese pe sprânceană de la unul din cei mai buni prieteni ai mei, Dani (pe care vă invit să-l urmăriți pe blogul lui în engleză). Un pic de intro despre Dani, totuși – cine-i omul ăsta și ce face? Tot ce trebuie să știți momentan e că e un tip foarte inteligent și amuzant (deși amuzanto-ciudățel, așa ca mine :P), cu care am crescut așa puțin câte puțin în ultimii 6 ani împreună, în diverse ipostaze. Întotdeauna am apreciat perspectivele lui Dani pentru că mi s-a părut că îmi pun întrebări la care nu prea m-am gândit, și în general am încredere în înțelepciunea lui. Și în gusturile lui muzicale deseori. 🙂

Am selectat câteva întrebări din cele 21 care mi s-au părut mai reflexive, și vă invit și pe voi să vă gândiți la lucrurile despre care ne întreabă Dani. 🙂 Uneori viața trece așa repede pe lângă noi că parcă nici nu apucăm să reflectăm un pic la experiențele noastre, mai ales cele mai recente. De asta blogul meu și faptul că scriu îmi sunt niște instrumente utile în asta, și poate că sunt și pentru alții. Având în vedere că suntem persoanele cu care petrecem cel mai mult timp – cât de ciudat sună asta, apropo – de ce să nu facem să ne fie bine cu noi, să ne îngrijim nu doar corpul, ci îndeosebi și mintea? Ei bine, întrebările mie mi se par exerciții bune de irigat creierașul.

 • Take a look at the past month…what are the first thoughts that pop in your mind?

Februarie – frig, frică, spital, colegi, iubire, kindness, slowing down, bicicletă nouă. Și dacă ar fi să zic ”the highlights”, ar fi că m-am operat, și că mi-am luat o bicicletă minunată, care să o înlocuiască pe cea veche. Se numește Brego, și înseamnă ”curaj” în elfă.

 •  What was the biggest surprise of this month?

Până acum … hmmm. Că 8 martie a fost o zi seacă (neașteptat de banală). Asta pe principiul ”surpriză meh”, și surpriză relativ bună – că am rezistat stoicește la urcatul unui vârf mic de munte pe la cazanele Dunării, ”with a little help from my friends”, cum cântă The Beatles. Toată excursia a fost o aventură faină și amuzantă, și mi-am dat seama că îmi apreciez mult colegii (nu de echipă, ci din întreaga companie, că nu am fost cu echipa din care fac parte). Surpriza în contextul ăsta e că sunt mai atașată decât credeam. La naiba, sentimentele astea! 🙂

 • What was the biggest time waster in your life this past month?

Facebook-ul. 🙂 Știu asta și sunt conștientă că sunt aproape mereu online sau pe chat – vorbesc cu toată lumea și share-uiesc lucruri sau citesc una-alta. Trebuie să mă gândesc ce să fac în privința asta, până nu devine un deficit de atenție major. Pot să mă stăpânesc momentan când e nevoie, dar din reflex, tot asta fac când am un pic de respiro. Not cool.

 • Capture your past month as a color, a taste, a feeling, smell and a sound. Write a short description explaining why you chose each.

Culoare: gri. Pentru că așa a fost Februarie, jur. Frig, vânt, paltonul meu tot griuleț, căciula la fel… deci gri.

Gust: Carne de vită. Mai ales după ce am ieșit din spital, la recomandarea medicilor iar am reluat consumul de carne de vită, deși nu îl întrerupsesem în prealabil, dar era mai răruț Cu toate că promovez consumul responsabil – mai ales de carne de vită, știți promisiunea mea de a mânca mai puțină carne – uneori sunt nevoită să fac compromisuri. De fiecare dată mă simt vinovată…

Un sentiment: Speranță. Pentru mai multe lucruri, pentru soare, pentru însănătoșire, pentru revenire la dans, și altele mai sentimentale.

Un miros: Mirosul zambilelor la sfârșitul lunii care anunțau primăvara! 🙂

Un sunet: Alarma de trezire dimineața. Ce mi-a venit prima dată în minte. :))

 • What is something you accomplished this past month that you are proud of?

Mi-am convins 2 prietene să vină cu mine la Zumba. După ce încerc de ceva timp (ani) să fac asta. :)) Am fost la TEDx Cluj și am scris despre asta și a fost fain! Nu e chiar o ”realizare”, dar sunt mândră că am fost acolo și am petrecut o zi excelentă!

 • How are you different this month than the last?

Cred că sunt pusă mai mult pe acțiune – în Februarie am cam lâncezit un pic, dar parcă s-a mai diminuat starea latentă și acum mă simt mai ”implementatoare”. Sunt în urmă cu multe, dar parcă se așază mai bine acum. Ciudat, mi se pare că sunt tot mai altfel pe zi ce trece – dar nu știu cum să explic asta. Spre exemplu, mă uitam cum eram anul trecut și mă gândeam ce imatur parcă gândeam (deși aveam totuși 24 de ani și mi se părea că am o minte wow, și o înțelepciune pe măsură – AHAHHAHAHAA). Și câte nu știam. Oare o să mă întreb același lucru și după câteva luni anul ăsta? Bizar…

 • Is there anything you would like to complete before the start of a new month?

Da, vreau să termin de citit 2 cărți! 🙂 Și anume John Armstrong – Conditions of love: The Philosophy of Intimacy și Zahera, fetița care a înghițit un nor cât turnul Eiffel – Roman Puertolas. Și trebuie să îmi predau lucrarea pentru un curs online de climate change. 😀 Citesc mai multe cărți în același timp, dar astea două sunt prioritare la finish.

 • What are you most grateful for this past month?

Că am scăpat cu bine intervenției chirurgicale. Și că atâta lume mi-a trimis urat lucruri bune și s-a gândit la mine. 🙂

 • What do you need to let go of?

Nu îmi permit să scriu aici – dar știu foarte bine răspunsul la această întrebare. Doar că nici nu vreau, și nici nu prea pot.

 • What do you want to hold on to?

De sentimentele create prin punctul precedent, ca să le pot transforma în poezii. Încă n-am așternut nimic pe hârte, și cumva mi-e teamă că dacă o să tot treacă timpul, o să pierd din intensitate. Adevărul e că nu doar acum, dar întreg anul vreau să ”hold on to” partea mea artistică literară – reflectată nu pe blog, ci pe ce e nepublicat pe blog. Am cam neglijat asta și vreau să îndrept acest lucru. 🙂 La un moment dat, în câțiva ani, vreau să public un volum de poezii – dar nu prea pot să public o carte goală…

 • What is your biggest ambition for the next month?

Trei ambiții principale pentru luna Aprilie: să îmi fac al doilea tatuaj, să mă distrez la Berlin cu prietenele mele, să finalizez niște analize mai complicate și un diagnostic final. Nu vă faceți griji, nu am nimic grav/serios, sunt câteva aspecte pe care trebuie să le corectez / investighez pe un fond genetic/hormonal/de metabolism. La întrebarea asta aș adăuga și – ce faci în direcția ambiției tale de luna viitoare? De exemplu, eu mi-am făcut deja analize și programări, și am schița tatuajului. 😛 Iar călătoria la Berlin e setată de ceva vreme – planurile nu-s făcute încă, dar nu-i grabă.

De ce mi s-a părut necesar să adaug o continuare la întrebarea asta e pentru că nu e suficient să știm care ne sunt ambițiile – e.g. vreau să iau bacul, pentru că dacă nu fac nimic în direcția ”luării bacului” – e.g. să citesc 3 cărți din cele necesare literaturii, ca un prim pas – degeaba ambiția există fără un plan. 🙂 Știți vorbele mele deja – ce nu planifici ca lumea, nu există, sau nu poate fi îndeplinit, pentru că nu e monitorizat.

Am realizat că nu prea m-am referit la serviciu prin răspunsurile pe care le-am dat … și nu știu cum să interpretez asta. În sensul că sunt foarte fericită la lucru, îmi place mult ceea ce fac – dar pur și simplu nu mi-a trecut prin cap nici un răspuns la întrebările de aici… 🙂 Poate că nu tot ce șade în vârful minții noastre reprezintă esențialul, poate că sunt lucruri importante și care nu vin cu una-două. Eu am scris articolul acesta acum 2 zile, de fapt, și mi-am luat timp să văd dacă aș avea vreo înclinație să îmi modific răspunsurile. Nope! 🙂 Uneori am nevoie de timp să procesez anumite treburi, dar pare-se că nu mereu.

Sper să vi se pară interesante întrebările – sau să vă ofere ceva de gândit în perspectivă ”înapoi” și ”înainte”

Poză de aici așa.

P.S. Experimentez și eu cu featured images, iertați formatul barbar. :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s