The planet’s funniest animals – not

Îmi vine să râd și nu prea. Mă uitam cu un coleg din blogosferă ( vă las pe voi să vă întrebați cine e ) la niște videoclipuri cu animale. Haiose, ca să fim înțeleși.

Acum drept să vă spun, nu îmi place și nu sunt deloc afiliată violenței împotriva animalelor sau batjocoririi lor. E trist că noi oamenii suntem atât de infatuați că ne putem permite să ne jucăm cum vrem cu animalele, dat fiind că știm că ele n-o să riposteze sau că nu au ce să ne facă. Mă rog, să nu exagerez, totuși, aș vrea să văd vreun viteaz încercând să țină de bot un ghepard.

Există oamenii ăștia care efectiv își supun animalele de companie, sau animalele, în general, la cruzimi și la tot felul de tâmpenii înjositoare pentru aceste ființe. Cred că știți videoclipul acela unde un țăran își biciuiește calul, în fine, sunt, oricum, o grămadă de filmulețe pe youtube, puteți să căutați și voi.
Așa că nu pricep: oamenii sunt chiar frustrați și pentru că nu găsesc pe cine să-și verse frustrarea, folosesc bietele animale ? Nici nu vreau să mă gândesc cum e să fii în locul bietei pisici torturate, pentru că, dragii mei, asta-i o tortură. Să-i pui bas-ul și să o sperii efectiv, să nu știe ce se întâmplă, doar pentru că tu, idiotul number one, vrei să-i filmezi mișcările capului pe ritm. Foarte amuzant, într-adevăr. Pur și simplu mi se rupe inima când văd astfel de tratamente aplicate animalelor. Am făcut eforturi considerabile să intru în mintea acestor indivizi să găsesc înțelegere, n-am reușit. Poate îmi explică și mie cineva.

La polul opus sunt cei care se chinuie să lupte pentru drepturile creaturilor nonvorbitoare și încearcă să le salveze de la maltratare, dispariție etc. Tot respectul meu pentru ei. Îmi plac rezervațiile acelea de urși panda și ce minune se sărbătorește de fiecare dată când se naște un pui. Vreau și eu să ajung să cunosc un elefant și să înot cu delfinii. Nu-i mai frumos să încerci să cunoști animalul și să te distrezi împreună cu el .. ? Chit că nu-i om, câinii chiar se bucură, de exemplu, când cineva îi aruncă frisbee-ul sau îl lasă să zburde fericit prin pădure sau prin cine știe ce alte locuri. Eu chiar cred că animalele simt afecțiunea.

Zicem că animalele sunt sălbatice … dar, dimpotrivă, mi se pare o sălbăticie din partea ingraților mundani să chinuie orice reprezentant din regnul animal sau să-l pună într-o postură jenantă, cu o cutie pe cap sau orice alte trucuri menite să stârnească râsete stupide. TOTUȘI, ca să explic de ce am scris mai sus că ”îmi vine să râd și nu prea”, mai există și excepții, videoclipul următor ( primit de la acest coleg de blogosferă, mersi ! ) este chiar amuzant, nu m-am putut abține să nu râd în hohote … :)) Se numește ”The Stabilizer in Action”.

3 comentarii

  1. „Am făcut eforturi considerabile să intru în mintea acestor indivizi să găsesc înțelegere, n-am reușit. Poate îmi explică și mie cineva.”
    De obicei oamenii folosesc violenta atunci cind se simt inferiori, bine unii o folosesc doar pentru ca pot.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s